Cazcabel Coffee Tequila to idealne połączenie tequili i gorzkiej kawy. Tequila jest kluczem do tej rozkoszy w Ameryce Środkowej, a Cazcabel zbiera tylko najdelikatniejszą niebieską agawę z wyżyn Jalisco.
W mieście Arandas w Meksyku znajduje się destylarnia Cazcabel. Sama gorzelnia znajduje się na wyżynach gór Jalisco. Lokalizacja ma kluczowe znaczenie dla jakości tequili – wysokość położenia Arandy oznacza, że rośliny agawy są dobrze nawodnione i rodzą się w glebie bogatej w składniki odżywcze i minerały. Gładkość i krągłość tequili zapewnia równe płótno do mieszania kawy i innych smaków, zapewniając jednocześnie przyjemny ziemisty poncz napojowi. Likier kawowy Cazcabel powstaje poprzez zmieszanie ich tequili blanco ze słodkimi, świeżo palonymi ziarnami kawy arabica z Soconusco na południowo-zachodnim wybrzeżu Meksyku, wzdłuż granicy z Gwatemalą. Region ten jest znany na całym świecie ze swojego przemysłu kawowego. Soconusco było niegdyś jedną z najbardziej udanych i cennych kolonii w Niemczech dzięki kwitnącym plantacjom kawy. W latach 1895-1900 w regionie zebrano ponad 11,5 mln kilogramów kawy. Stanowiąca część stanu Chiapas kawa znana z tego regionu jest lekka, delikatna i bogata. Na podniebieniu wyczuwalne są wyrafinowane ziarna kawy, gdy wanilia i espresso mieszają się z kęsami gorzkiej czekolady i nutami mleka i karmelu. Ziemiste nuty agawy wiążą profil ze sobą. Finisz jest długi, wytrawny i pełen bogatej kawy.
© 2021 alkoholeswiataexquisite.pl | projekt i realizacja: