Ciemna, brązowa barwa z cynamonowymi blaskami, z elegancką intensywną mieszanką pachnącego surowego drewna i naturalnej trzciny, wyróżnia ten rum. Silne nuty melasy, spalonego karmelu i lekki powiew maślany, wykończony ziołami pastwiska, to kolejne barwy zapachów. W smaku pół słodki. Surowy w pierwszym łyku, ale cierpliwość popłaca. Na podniebieniu wiele się dzieje, miękkie pieszczoty alkoholu, pozostawiają po sobie ślad toffi, węgla drzewnego, melasy, kilka akcentów ziołowych przypominających cukier trzcinowy. Wykończenie słodkie i pikantne, sycące w sam raz.
Wyrafinowanie umiarkowany smak Flor de Centenario 12 sprawia, że zależnie od naszego wyczucia smaku, możemy odkryć i takie smakołyki jak: migdały, łosoś, krakersy czy ser kozi.
© 2021 alkoholeswiataexquisite.pl | projekt i realizacja: