Destylarnia J. Bally została założona przez Jacquesa Bally’ego na Martynice. Wytwarzał on swojego
ducha w podobny sposób, jak przy tworzeniu francuskiej eaux-de-vie. Bally destyluje świeży sok
z trzciny cukrowej, aby wyprodukować odrębny wybór rumów. W 1917 roku Jacques Bally zaczął
również leżakować swoje rumy w dębowych beczkach. To nadało im wiele wymiarów smaku. W 1924 roku rum został po raz pierwszy zapakowany w charakterystyczne prostokątne butelki. Stara destylarnia została zamknięta w 1989 roku i przeniesiona do Distillerie du Simon, gdzie obecnie produkowany jest rum.
Ten 3-letni rum w słynnej butelce w kształcie piramidy, zaprojektowanej przez Jacquesa Bally’ego,
oferuje naprawdę przyjemną żywotność z nutami cytrusów i przypraw, które pozostawiają długie
aromatyczne smaki przypraw.
© 2021 alkoholeswiataexquisite.pl | projekt i realizacja: