Właściwości zdrowotne i lecznicze jarzębiny są znane od dawien dawna.
W XIX wieku przepisy na nalewki i likiery jarzębinowe cieszyły się dużym zainteresowaniem.
W latach sześćdziesiątych i siedemdziesiątych XX w. jarzębiak był najpopularniejszą wódką owocową.
Jarzębiak Jaworzański to likier, tradycyjnie wytwarzany w procesie maceracji owoców jarzębiny
w oryginalnej, francuskiej brandy, zestawienia składników oraz długiego leżakowania.
Produkt wytwarzany z naturalnych składników. Może pojawić się osad.
Jarzębiak jest typową staropolską specjalnością. Charakteryzuje się piękną, naturalną pomarańczową barwą
oraz słodkim smakiem z delikatna nutą cierpkości charakterystyczną dla owoców jarzębiny.
Esencję smaku i aromatu nalewka uzyskuje podczas maceracji owoców w oryginalnej francuskiej brandy.
Wybór brandy nie jest przypadkowy. Korzystając z wiedzy naszych przodków wykorzystujących
destylaty winne do wydobycia z owoców jarzębiny tego co najlepsze, nawiązaliśmy do
prawdziwych staropolskich tradycji. Dzięki temu wyjątkowemu połączeniu
oraz pozostawieniu nalewki na dobroczynne działanie czasu
w procesie leżakowania uzyskaliśmy wyjątkowo szlachetny trunek.
© 2021 alkoholeswiataexquisite.pl | projekt i realizacja: