Oryginalna przedwojenna receptura, która wskrzesza jeden z najpopularniejszych likierów XIX i pierwszych dekad XX wieku. Mandarin Ginger powstały na bazie receptury Jana Urbanowicza to likier deserowy o wysublimowanym smaku łączącym naturalny sok z mandarynek oraz lekką, zbalansowaną ostrość imbiru. Całość zamyka najwyższej jakości polski spirytus zbożowy, który dodaje charakteru likierowi.
Przez ponad 6 tygodni w kadzi macerowany jest sok i skórki z mandarynek. Osobnej maceracji poddawany jest rozdrobniony korzeń imbiru. Następnie na kolejne 3 tygodnie maceraty są łączone.
W tym czasie Mandarin Ginger uzyskuje swój niezwykły smak i aromat. Przed rozlewem również do kwadratowych butelek likier podawany jest filtracji.
Likier Mandarin Ginger w smaku to harmonia owoców, rodzynek, wanilii. Balans między słodyczą i lekką kwasowością. Finisz nietuzinkowy. Wyczuwalne ciasto owocowe, rodzynki, cytryna, wanilia, imbir.
Mandrin Ginger to obowiązkowa pozycja dla miłośników likierów.