„Puente Centenario” (Most Stulecia) został otwarty w 2004 roku, ponownie łącząc Amerykę Południową i Środkową, które zostały rozdzielone Kanałem Panamskim w 1914 roku. Sērum Puente Centenario zostało poddane destylacji, aby uczcić 90. rocznicę tego ważnego wydarzenia. w 2020 roku wyprodukowano 3000 butelek tego unikatowego Panamskiego rumu.
Trzcina cukrowa jest siekana i kruszona na sok z trzciny cukrowej. Sērum Puente Centenario jest destylowane ze świeżo zagęszczonego soku z trzciny cukrowej w celu uzyskania delikatnego aromatu trzciny cukrowej i owoców i leżakowany przez 16 lat w beczkach po bourbonie.
Bogaty aromat pięknie dopełniony z wyjątkowym rozrzutem smaków. Podniebienie jest okrągłe i pełne o mocnym smaku owoców, a finisz jest zachwycający, bogaty i wytrawny.
© 2021 alkoholeswiataexquisite.pl | projekt i realizacja: